Vasile Creştin şi doi foşti bancheri de la BRD rămân în arest în dosarul fraudelor

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 14 martie 2013 58 afişări

Vasile Creştin, lider al grupării din dosarul fraudelor bancare de 85 mil. euro, şi alte cinci persoane urmărite penal în acest caz rămân în arest, a decis instanţa supremă, care a respins recursurile acestora la măsura preventivă luată împotriva lor.

Vasile Creştin şi doi foşti bancheri de la BRD rămân în arest în dosarul fraudelor

Vasile Creştin, lider al grupării din dosarul fraudelor bancare de 85 mil. euro, şi alte cinci persoane urmărite penal în acest caz rămân în arest, a decis instanţa supremă, care a respins recursurile acestora la măsura preventivă luată împotriva lor. Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă. La 15 şi 16 decembrie 2012, în dosarul fraudelor bancare au fost arestate, la propunerea procurorilor Direc­ţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), 11 persoane, respectiv Adri­an Martiş şi Andrei Nanu, ambii directori la BRD, Andrei Suditu, Clau­dia Maria Peter (persoană care se afla în cercul foarte apropiat de relaţii al lui Vasile Creştin şi care executa în­toc­mai dispoziţiile date de către cei doi directori din BRD), Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireadă (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Plos­caru, Bogdan Florin Dinu şi Livia Bobu. Pentru alte nouă persoane, printre care Ioan Creştin şi Marius Locic, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dispus interdicţie de a părăsi ţara. În 3 ianuarie, CAB a decis prelungirea duratei arestării preventive, până la 12 aprilie, pentru Vasile Creştin, Sava Tipa, Adrian Martiş, Andrei Nanu, Andrei Suditu şi Claudia Peter.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vasile-crestin-si-doi-fosti-bancheri-de-la-brd-raman-in-arest-in-dosarul-fraudelor-10667286
10667286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.