Vânzările unor companii precum PepsiCo, Siemens şi Gazprom sunt ameninţate de criza din Ucraina

Postat la 03 martie 2014 44 afişări

Intervenţia militară a Rusiei în Ucraina pune în pericol explorarea hidrocarburilor într-o ţară cu rezerve estimate la un sfert din cele mondiale, are impact asupra monedelor din zona baltică şi până în Mediterana şi obligă companii americane, europene şi ruseşti să ţină sub control daunele.

Vânzările unor companii precum PepsiCo, Siemens şi Gazprom sunt ameninţate de criza din Ucraina

 Conflictul a determinat Chevron să sporească măsurile de securitate pentru angajaţii implicaţi în explorarea zăcămintelor de şist. Ambiţia Ucrainei de a deveni exportator de gaze de şist până în 2020 ar putea fi fi afectată de amplificarea conflictului, în timp ce Rusia riscă sancţiuni economice care i-ar putea reduce vânzările de gaze, care reprezintă 20% din veniturile aduse de exporturile ţării, relatează Bloomberg.

"Dacă eşti o mare companie occidentală interesată de investiţii pe piaţa rusească, s-ar putea să nu doreşti să îţi pui ouăle într-un singur coş. Se pare că nu vom vedea veşti bune prea curând", a spus John Lough, analist la institutul de cercetări Chatham House din Londra.

Preşedintele american Barack Obama a suspendat sâmbătă pregătirile pentru summitul G8 care este programat să aibă loc în iunie la Soci.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-unor-companii-precum-pepsico-siemens-si-gazprom-sunt-amenintate-de-criza-din-ucraina-12187261
12187261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.