Vânzările şi profitul Petrom au scăzut la trei luni cu 4%, la 5,78 mld. lei, respectiv 1,3 mld. lei

Postat la 14 mai 2013 39 afişări

Vânzările OMV Petrom (SNP) au scăzut în primul trimestru cu 4%, la 5,78 miliarde lei, iar profitul net s-a redus cu acelaşi ritm, la 1,33 miliarde lei, a anunţat marţi compania.

Vânzările şi profitul Petrom au scăzut la trei luni cu 4%, la 5,78 mld. lei, respectiv 1,3 mld. lei

 Petrom notează într-un comunicat că profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzând elementele speciale a crescut cu 5%, la 1,32 miliarde lei, şi că EBIT CCA fără elementele speciale, de 1,57 miliarde lei, a scăzut cu 4%, influenţat de campaniile seismice intensive din Marea Neagră.

Gradul de îndatorare a continuat să se îmbunătăţească, la 4% la finele perioadei de raportare, iar producţia zilnică a fost stabilă, cu activităţi de explorare intensificate, atât offshore, cât şi onshore.

Vânzările de gaze au fost mai scăzute faţă de primul treimestru din 2012, din cauza vremii mai călduroase. În schimb, activitatea de energie a avut o contribuţie pozitivă în rezultatele Petrom.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/vanzarile-si-profitul-petrom-au-scazut-la-trei-luni-cu-4-la-5-78-mld-lei-respectiv-1-3-mld-lei-10876399
10876399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.