Vânzările de maşini în Europa, la cel mai scăzut nivel din 1996, după 12 luni de scădere

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 iulie 2022 157 afişări

În luna iunie, Europa a înregistrat cel mai mic număr de autoturisme noi din 1996 încoace, cu puţin peste 1,06 milioane de vehicule, iar pentru unii producători auto vânzările au scăzut cu aproape 50%, potrivit datelor furnizate de asociaţia europeană a industriei auto, scrie Reuters.

Vânzările de maşini în Europa, la cel mai scăzut nivel din 1996, după 12 luni de scădere

Volkswagen Group a fost cel mai afectat producător auto major, cu aproape un sfert mai puţine vânzări faţă de iunie anul trecut. Pe parcursul primului semestru, însă, Stellantis a înregistrat cea mai mare scădere, de 21,1%.

Dintre mărcile mai mici, înmatriculările noi ale Volvo au scăzut cu 47,9% în iunie şi cu 28,5% în prima jumătate a anului, în timp ce Jaguar Land Group a înregistrat o scădere mai mică în iunie, de 13,2%, dar cea mai abruptă lovitură din acest an până acum, de 34,7%.

Inflaţia, blocajele din lanţul de aprovizionare, creşterea numărului de cazuri de coronavirus în unele ţări şi lipsa continuă de cipuri sunt doar câteva dintre problemele care afectează industria auto din regiune, care a înregistrat 12 luni consecutive de scăderi.

Marii producători de automobile, de la BMW la Stellantis, au raportat în ultimele săptămâni scăderea vânzărilor la nivel global, înainte de publicarea rezultatelor pentru cel de-al doilea trimestru, la sfârşitul acestei luni.

Toate cele patru pieţe majore din Uniunea Europeană - Spania, Italia, Germania şi Franţa - au raportat o scădere a înmatriculărilor de maşini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
vânzări,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.