Vânzările de asigurări de locuinţe au scăzut la 133 mil. euro

Autor: Anelis Baciu Postat la 09 aprilie 2013 31 afişări

Vânz[rile de asigurări de locuinţe – una dintre speranţele asigurătorilor de a-şi balansa portofoliile dominate de poliţe auto – au scăzut anul trecut cu peste 12% şi au ajuns la 590 milioane de lei (133 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigu rărilor (CSA).

Vânzările de asigurări de locuinţe au scăzut la 133 mil. euro

Vânzările de asigurări de locuinţe – una dintre speranţele asigurătorilor de a-şi balansa portofoliile dominate de poliţe auto – au scăzut anul trecut cu peste 12% şi au ajuns la 590 milioane de lei (133 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigu rărilor (CSA).

Subscrierile au intrat pe o pantă descendentă anul trecut după ce crescuseră puternic în anii anteriori, principala cauză fiind reducerea tarifelor pe fondul competiţiei agresive dintre asigurători. Companiile de asigurări s-au bătut pe fiecare client deoarece aceste poliţe reprezintă o afacere foarte profitabilă, spre deosebire de asigurările auto, care generează pierderi uriaşe.

„Scăderea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de locuinţe este cauzată de recesiunea economică care se transpune în venituri mai mici pentru populaţie. Nu am observat creşteri ale tarifelor poliţelor, din contră, asigurătorii au încercat să fie competitivi“, comentează Valentin Ţuca, CEO al brokerului Aon.

Gradul de daunalitate este foarte redus pe acest segment de piaţă, în ca sările din poliţe fiind, la nivelul anului trecut, de opt ori mari decât des­păgubirile achitate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigur[ri de locuinte,
polite,
csa

citeste si:

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/vanzarile-de-asigurari-de-locuinte-au-scazut-la-133-mil-euro-10723247
10723247
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro
MonitorulPartidelor
Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată Decizia privind validarea mandatului de primar al lui Clotilde Armand, amânată
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.