Vânzările de asigurări de locuinţe au scăzut la 133 mil. euro

Autor: Anelis Baciu Postat la 09 aprilie 2013 35 afişări

Vânz[rile de asigurări de locuinţe – una dintre speranţele asigurătorilor de a-şi balansa portofoliile dominate de poliţe auto – au scăzut anul trecut cu peste 12% şi au ajuns la 590 milioane de lei (133 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigu rărilor (CSA).

Vânzările de asigurări de locuinţe au scăzut la 133 mil. euro

Vânzările de asigurări de locuinţe – una dintre speranţele asigurătorilor de a-şi balansa portofoliile dominate de poliţe auto – au scăzut anul trecut cu peste 12% şi au ajuns la 590 milioane de lei (133 mil. euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigu rărilor (CSA).

Subscrierile au intrat pe o pantă descendentă anul trecut după ce crescuseră puternic în anii anteriori, principala cauză fiind reducerea tarifelor pe fondul competiţiei agresive dintre asigurători. Companiile de asigurări s-au bătut pe fiecare client deoarece aceste poliţe reprezintă o afacere foarte profitabilă, spre deosebire de asigurările auto, care generează pierderi uriaşe.

„Scăderea subscrierilor pe segmentul asigurărilor de locuinţe este cauzată de recesiunea economică care se transpune în venituri mai mici pentru populaţie. Nu am observat creşteri ale tarifelor poliţelor, din contră, asigurătorii au încercat să fie competitivi“, comentează Valentin Ţuca, CEO al brokerului Aon.

Gradul de daunalitate este foarte redus pe acest segment de piaţă, în ca sările din poliţe fiind, la nivelul anului trecut, de opt ori mari decât des­păgubirile achitate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigur[ri de locuinte,
polite,
csa
/actualitate/vanzarile-de-asigurari-de-locuinte-au-scazut-la-133-mil-euro-10723247
10723247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.