Vânzări agresive pe burse la începutul săptămânii. “Noua mutaţie a virusului înspăimântă pieţele”. Petrolul se ieftineşte, dolarul american revine brusc, volatilitate ridicată pe acţiuni

Autor: Liviu Popescu Postat la 21 decembrie 2020 80 afişări

Vânzări agresive pe burse la începutul săptămânii. “Noua mutaţie a virusului înspăimântă pieţele”. Petrolul se ieftineşte, dolarul american revine brusc, volatilitate ridicată pe acţiuni

Prima şedinţă de tranzacţionare din săptămâna sărbătorilor de iarnă a început cu un roşu aprins pe burse, respectiv 2% la Londra, 3% la Frankfurt, 2,7% la Paris, scăderile abrupte fiind rezultatul unor vânzări agresive determinate de panica investitorilor pe fondul interdicţiilor de călătorie către şi dinspre Marea Britanie.

“Noua mutaţie a virusului înspăimântă pieţele”, este titlul pe care îl dau analiştii de la XTB România raportului zilnic publicat în urmă cu puţin timp. “Petrolul scade cu 5%, DE30 pierde 600 de puncte, dolarul american revine brusc, volatilitatea apare aproape peste tot. Tocmai când lucrurile păreau puse în ordine pentru acest sfârşit de an şi investitorii începuseră să pregătească cadouri de Crăciun, se întâmplă toate aceste”.

Lira sterlină se depreciază cu 0,8% faţă de euro şi cu 1,7% faţă de dolarul american. Moneda americană câştigă teren şi faţă de euro, respectiv 0,7%, ceea ce s-a reflectat şi la Bucureşti, respectiv printr-o apreciere faţă de leu, plus 0,9% la 4,0068 lei pentru un dolar.

Scăderile sunt reflectate şi la bursa de la Bucureşti, unde indicele principal BET pierde 1,3%, declin determinat în mare parte de scăderile la Banca Transilvania (2,8%), Petrom (2,48%), BRD (1,81%).

Peste Ocean, indicii futures sunt pe minus, ceea ce înseamnă că Wall Street este aşteptat să deschide pe minus, lăsăând în spate optimismul cu privire la proiectul de lege pentru stimuli fiscali din SUA, ale cărui voturi erau aşteptate azi după-amiază.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
incepere,
american,
burse,
vanzari,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.