Valeriu Gheorghiţă: Nu vaccinurile omoară oameni, ci boala COVID-19 a ucis 56.000 de români

Postat la 13 decembrie 2021 110 afişări

Valeriu Gheorghiţă: Nu vaccinurile omoară oameni, ci boala COVID-19 a ucis 56.000 de români

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a declarat că vaccinurile oferă protecţie împotriva noii variante Omicron, care ar putea să deveni dominantă în următoarele luni, inclusiv în România. „Nu vaccinurile omoară oameni, ci boala COVID-19 a ucis 56.000 de români”.

„Acest eveniment reprezintă o iniţiativă a noastră cu scopul de a oferi informaţii tuturor reprezentanţilor comunităţii rome din România. Uitându-ne la datele sociologice, oamenii au încredere în cei apropiaţi: în familie, în cei din comunitate, în medici. Este foarte important ca mesajul nostru să ajungă, cu ajutorul dumneavoastră, la fiecare membru al comunităţii rome. Cred că această pandemie trebuie să ne unească, să fim mai responsabili, mai solidari”, a arătat coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul unei dezbateri cu comunitatea de romi, dedicată importanţei vaccinării şi combaterii teoriilor conspiraţiei şi fakenews-urilor despre vaccinare.

Coordonatorul CNCAV a adăugat că vrea ca „vaccinurile să fie universal accesibile tuturor, fără să existe decalaje în ceea ce priveşte accesul la vaccinare şi accesul la informaţii. Vom încerca să creştem accesul la informaţii medicale, validate ştiinţific, în toate comunităţile, inclusiv comunitatea romă, unde, în pandemie, accesul la informaţii a fost mai redus decât în populaţia generală”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinuri,
oameni,
boala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.