Valeriu Gheorghiţă explică protocolul de vaccinare pentru cei care s-au infectat după prima doză

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 ianuarie 2021 394 afişări

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă susţine că persoanele care s-au infectat după administrarea primei doze trebuie să facă cel puţin rapelul, după vindecare. În unele cazuri este recomandată chiar reluarea întregii scheme de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă explică protocolul de vaccinare pentru cei care s-au infectat după prima doză

„Dacă o persoană este diagnosticată cu infecţie Sars-Cov-2 după efectuarea primei doze evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că această situaţie este încă în dezbatere la nivel de specialişti şi că a solicitat un punct de vedere oficial companiei Pfizer.

„Sigur că, de pildă, CDC din SUA nu recomandă reluarea schemei complete, ci doar doza de rapel. În momentul de faţă, Comisia Ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte şase săptămâni. La acest moment lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere şi companiei Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. Împreună cu compania şi cu Comisia Ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rapel,
vaccinare,
infecţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.