Valeriu Gheorghiţă anunţă „o tendinţă de creştere accelerată” a cazurilor de Covid la o anumită categorie de români

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 august 2021 295 afişări

Valeriu Gheorghiţă anunţă „o tendinţă de creştere accelerată” a cazurilor de Covid la o anumită categorie de români

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că în România sunt înregistrate peste 300 de persoane infectate cu varianta Delta a virusului SARS CoV-2. Cele mai multe cazuri sunt la persoanele nevaccinate.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) până la 8 august în România au fost confirmate 313 cazuri de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2.

Sunt 51 de cazuri în plus faţă de săptămâna trecută, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că varianta Delta a fost confirmată în special la persoanele nevaccinate. Peste 80% dintre cazuri sunt la pacienţi care nu s-au imunizat.

De asemenea, au fost înregistrate 19 decese după infectarea cu varianta Delta, unul singur fiind al unui pacient vaccinat cu schema completă.

„Vaccinarea cu schemă completă indiferent de vaccinul utilizat îşi păstrează eficienţa de peste 90 % privind prevenirea internărilor, prevenirea cazurilor grave şi prevenirea deceselor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a mai arătat că un studiu realizat în Singapore confirmă faptul că la persoanele vaccinate simptomatologia este mai uşoară şi analizele de sânge sunt mult mai bune. În plus, „fereastra de contagiozitate” este mai redusă, ceea ce înseamnă că riscul de transmitere a infecţiei este mai mic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valeriu gheorghiţă,
pacienţi,
delta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.