Vaccinul cu eficienţă zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinaţi cu el!

Postat la 19 aprilie 2021 2047 afişări

Vaccinul cu eficienţă zero împotriva COVID. Milioane de oameni au fost deja vaccinaţi cu el!

Un studiu efectuat în Chile arată că serul chinezesc Coronavac oferă o protecţie de doar 3% împotriva Covid-19, după prima doză, un procent aflat în marja de eroare a studiilor, relatează Digi 24, care citează France 24.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Chile şi a arătat că vaccinarea cu Coronavac oferă o protecţie la îmbolnăvirea cu Covid-19 de 56,5% la doua săptămâni de la a doua doză şi de 27,7% în timpul primelor două săptămâni de la efectuarea acesteia.

După prima doză, însă, Coronavac – vaccinul produs de compania chinezească Sinovac, este aproape de eficacitate zero – el are o eficacitate de 3% între cele 28 de zile dintre prima doză şi rapel, un procent apropiat de marja de eroare a unor astfel de studii.

Prima doză de vaccin nu are un efect semnificativ după patru săptămâni. La şase săptămâni după administrarea unei doze, ne găsim în aceeaşi situaţie de vulnerabilitate în faţa riscului de infectare ca o persoană care nu a fost vaccinată”, a spus rectorul universităţii care a efectuat studiul.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
chile,
eroare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.