Vaccinul 9 valent, cel mai complex împotriva infecţiei HPV, va fi disponibil şi în România

Postat la 23 martie 2018 115 afişări

Cel mai avansat vaccin împotriva infecţiei cu HPV (Human Papiloma Virus), care declanşează cancerul de col uterin, va ajunge în România luna viitoare, acesta conţinând nouă tulpini şi oferă protecţie împotriva a patru tipuri de cancer şi a leziunilor precanceroase provocate de infecţia cu HPV.

Vaccinul 9 valent, cel mai complex împotriva infecţiei HPV, va fi disponibil şi în România

"Este un produs pentru sănătate publică care previne cancerul şi cred că cel mai evident lucru sau cel mai mare câştig în domeniul cancerului din ultimii 20 de ani. Existenţa acestui vaccin previne o infecţie corelată cu până la 100% cu acest cancer cancer de col uterin. (...) Este o mare oportunitate pentru România atât fete cât şi băieţi pentru că sunt multe ţări unde şi băieţii beneficiază de vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV.(...) Vaccinurile sunt produsele medicamentoase cele mai controlate din lume din punct de vedere al siguranţei. Siguranţa vaccinului este esenţială şi la fel de importantă este şi eficacitatea", a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.