Vă mai amintiţi ce însemna Kent-ul înainte de '89? Ţigările, din nou pe post de monedă

Postat la 05 martie 2012 544 afişări

Când marca germană s-a depreciat puternic după cel de-Al Doilea Război Mondial, ţigările au devenit moneda de schimb, în principal între soldaţii germani şi cei ai puterilor aliate, scrie Bloomberg Businessweek.

În ţările lovite de sărăcie, ţigările sunt la fel de bune ca şi banii. Aici se remarcă anumite mărci, precum Kent-ul în România. Ţigările erau folosite la mituirea doctorilor pentru tratarea copiiilor bolnavi, pentru a scurta timpul în care se stătea la coadă, pentru a obţine carne de o calitate mai bună sau produse rare, accesibile elitei, notează Bloomberg Businessweek.

Acum, in China se spune că drumul spre un oficial corupt duce mai întâi prin plămânii lui. Un bax cu ţigări marca "Pisica bună" se vinde cu 890 de dolari în oraşul Xi'an, din provincia Shaanxi. În China, unde a face cadou sau a împărţi ţigări a intrat în tradiţie, un număr foarte mare de persoane fumează, iar ţigaretele de lux au devenit moneda obişnuită pentru mituirea oficialilor. În SUA, ţigările sunt monedă de schimb mai ales în penitenciare.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tigari,
moneda,
Kent,
troc,
comert,
mita,
SUA,
China
/actualitate/va-mai-amintiti-ce-insemna-kent-ul-inainte-de-89-tigarile-din-nou-pe-post-de-moneda-9373384
9373384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.