Va deveni România o ţară de datornici urmăriţi de Fisc ?

Postat la 25 aprilie 2017 177 afişări

România va deveni o ţară de datornici urmăriţi de Fisc, după ce Guvernul va decide ca angajatorul să nu mai reţină la sursă impozitul pentru angajat, crede Gabriel Biriş, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Va deveni România o ţară de datornici urmăriţi de Fisc ?

Dacă banii vor rămâne la îndemâna celor 5 milioane de angajaţi, aşa cum preconizează un proiect al Ministerului de Finanţe, atunci listele ANAF cu datornicii la stat se vor îngroşa semnificativ. “Gândiţi- vă că în prezent avem peste 5 milioane de angajaţi care nu merg la ghişee să îşi plătească aceste impozite. Cum credeţi că vor arăta administraţiile fiscale după ce aceşti salariaţi vor trebui să ajungă la sedii, să plătească impozitul? În plus, vor fi angajaţi care nu vor mai plăti deloc”, a mai declarat Biriş pentru un site de stiri.

Spre exemplu, unui salariat cu un venit de 3.000 de lei net i se vor reţine aproape 6.900 de lei pe an. Aceşti bani vor fi în buzunarul lui pe parcursul anului, 2018 să spunem, dar va trebui să îi returneze statului până în mai 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.