Jean Baptiste Dernoncourt conduce un business cu afaceri de miliarde de lei

Autor: Georgiana Călin Postat la 24 aprilie 2017 285 afişări

În 2014, la doar 32 de ani, Jean Baptiste Dernoncourt era numit la conducerea Carrefour România, o afacere cu rulaje anuale de peste 1,1 miliarde de euro.

Jean Baptiste Dernoncourt conduce un business cu afaceri de miliarde de lei

Dernoncourt a venit în România de mai bine de patru ani, iniţial ocupând funcţia de CFO al Carrefour. Anterior, el a lucrat tot pentru francezi, timp de mai bine de cinci ani, atât în Franţa, cât şi în China.

Înainte de a se angaja la Carrefour, a dobândit experienţă în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală Deloitte, ultima funcţie ocupată fiind senior auditor. Jean Baptiste Dernoncourt a absolvit Şcoala de Business ESCP Europe.

La finalul lunii decembrie 2015, Carrefour a anunţat că a preluat operaţiunile locale ale Billa România într-o tranzacţie evaluată la circa 100 de milioane de euro. Aceasta a devenit cea de-a treia mare tranzacţie din retailul românesc, după Auchan – Real (peste 250 milioane de euro) şi Lidl – Plus Discount (peste 200, potrivit estimărilor).

După această mutare, Carrefour are afaceri totale de aproape 8 miliarde de lei şi peste 275 de magazine sub mai multe formate. În ceea ce priveşte numărul total de salariaţi ai Carrefour (inclusiv angajaţii preluaţi de la Billa România), acesta a depăşit 13.000.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.