USR, protest în faţa Palatului Cotroceni şi MAI faţă de menţinerea în funcţie a lui Lucian Bode

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 ianuarie 2023 68 afişări

USR a organizat, vineri dimineaţa, un protest în faţa Administraţiei Prezidenţiale şi a Ministerului de Interne „faţă de menţinerea în funcţia de ministru a plagiatorului Lucian Bode”.

USR, protest în faţa Palatului Cotroceni şi MAI faţă de menţinerea în funcţie a lui Lucian Bode

„Au trecut două zile de la verdictul de plagiat. Bode şi Iohannis se fac că plouă. Am decis să le reamintim”, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Membrii USR au afişat bannere pe care scria „Iohannis, preşedintele plagiatorilor. Ciucă, Bode, Cîmpeanu” şi „Şeful poliţiştilor e hoţ. Bode, demisia!”.

„Corupţie. Plagiat. Incompetenţă. Ce mai trebuie să facă Lucian Bode ca premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Iohannis să-l trimită acasă?”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (...) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
bode,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.