USR: Patriotismul economic al lui Ciolacu, o minciună. Preţul produselor tradiţionale va creşte

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 septembrie 2023 53 afişări

USR susţine că „prim-ministrul Marcel Ciolacu minte atunci când vorbeşte în public de , în condiţiile în care a decis să crească preţul produselor tradiţionale româneşti prin renunţarea la TVA-ul de 5%”.

USR: Patriotismul economic al lui Ciolacu, o minciună. Preţul produselor tradiţionale va creşte

Senatorul USR Sebastian Cernic, secretarul comisiei de agricultură din Senat, transmite că renunţarea la TVA de 5% „este de natură să lovească atât în consumatorii de produse tradiţionale şi bio, cât şi în producători, ducând la slăbirea unui sector agricol care se luptă din greu să supravieţuiască”.

„Guvernul vorbe-nu-fapte loveşte din nou, PSD şi PNL crescând direct preţul produselor tradiţionale româneşti. Din patriotismul economic al lui Marcel Ciolacu s-a ales praful, nu că aceasta ar fi o surpriză. Astfel, în loc să încurajeze vânzarea produselor tradiţionale, să susţină producătorii locali, ministrul de finanţe PNL-ist şi ministrul agriculturii PSD-ist mai bat încă un cui în coşciugul fermierului român. Habarniştii din guvern au dat încă o dată măsura grijii pe care o poartă românilor în general şi a producătorilor agricoli, în special”, afirmă Sebastian Cernic.

De asemenea, senatorul USR Sebastian Cernic atrage atenţia şi că introducerea impozitului de 3% pe microîntreprinderile cu cifră de afaceri mai mare de 60.000 euro, „este de natură să frâneze investiţiile în agricultura bio şi cea tradiţională şi în agro-turism, o lovitură dată tuturor românilor care muncesc, cinstit, pământul”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cernic,
ciolacu,
tva

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.