USR nu va vota proiectul de desfiinţare a SIIJ, dacă va însemna reînfiinţarea Secţiei Speciale

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 februarie 2022 18 afişări

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune că USR nu va vota proiectul de desfiinţare a SIIJ, dacă el va însemna reînfiinţarea Secţiei Speciale.

USR nu va vota proiectul de desfiinţare a SIIJ, dacă va însemna reînfiinţarea Secţiei Speciale

Cătălin Drulă critică la RFI proiectul privind desfiinţarea SIIJ. Asta după ce Guvernul Ciucă a aprobat luni documentul, ce va ajunge la vot în Parlament.

Proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor a fost aprobat de Guvern. Dosarele ar urma să fie preluate de procurori de la mai multe parchete. Documentul merge acum la Parlament.

Cătălin Drulă critică proiectul Guvernului: „Noi am spus întotdeauna şi când eram în coaliţie că această desfiinţare trebuie să se facă în sensul ei propriu, adică să nu mai avem această formă de intimidare a magistraţilor. În această formă, nu este o desfiinţare, este o reînfiinţare, cu alt nume, ceea ce noi ştim că şi în fosta coaliţie din care am făcut parte a fost intenţia. Clasa politică aflată acum la putere, vechea clasă politică, PSD, PNL, UDMR, a oscilat între a nu face nimic sau a ne face că facem, adică a desfiinţa un acronim, dar a-l reînfiinţa cu acelaşi scop şi să funcţioneze în acelaşi fel".

Întrebat dacă USR va vota în Parlament proiectul Guvernului de desfiinţare a SIIJ, preşedintele interimar al formaţiunii a răspuns: „Vom încerca să corectăm acest proiect. Dacă vorbim, aşa cum spuneam, despre o reînfiinţare, evident, nu-l vom vota".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
siij,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.