Urmează un nou val de SCHIMBĂRI la ANAF. Ce trebuie să ştiţi

Postat la 02 octombrie 2018 302 afişări

Hotărârea de Guvern privind organziarea şi funcţionarea ANAF va fi modificată, instituţia organizând, în acest sens, în data de 3 octombrie 2018, o dezbatere publică pe marginea proiectului.

Urmează un nou val de SCHIMBĂRI la ANAF. Ce trebuie să ştiţi

Proiectul pus în dezbatere aduce clarificări şi armonizări legislative legate de atribuţiile ANAF, prevede desfiinţarea unor administraţii fiscale pentru contribuabili mijlocii din cadrul Direcţiilor generale regionale din Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, înfiinţarea unui Serviciu intern de prevenire şi protecţie, în baza Legii securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi înfiinţarea unui Birou pentru protecţia datelor cu caracter personal.

 

Schimbările preconizate urmăresc creşerea eficienţei colectării şi eficacităţii în combaterea evaziunii fiscală şi fraudelor fiscală şi vamală.

 

Întâlnirea va avea loc la Ministerul Finanţelor Publice, persoanele interesate, asociaţiile de afaceri, alte asociaţii legal constituite putând depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.