Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: România are sprijinul Comisiei Europene pentru combaterea fraudei de TVA

Postat la 02 octombrie 2018 38 afişări

Frauda cu TVA, acciza la ţigarete, precum şi politica fiscal-bugetară au fost temele de discuţie la întâlnirea de marţi a ministrului Finanţelor Publice Eugen Teodorovici cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vămi.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: România are sprijinul Comisiei Europene pentru combaterea fraudei de TVA

Ministrul român a prezentat principalele elemente ale politicii fiscal-bugetare pentru 2018 şi 2019, inclusiv măsurile luate şi avute în vedere pentru respectarea ţintei de deficit bugetar, conform Pactului de Stabilitate şi Creştere. S-a mai discutat şi situaţia fraudei de TVA în România, având în vedere studiul publicat recent de Comisia Europeană conform căruia nivelul gap-ului de TVA este de 35,88% (date din 2016). În context, cei doi oficiali au convenit ca, în domeniul combaterii fraudei de TVA, Comisia Europeană să sprijine România în perioada imediat următoare.

O altă temă discutată de cei doi oficiali a fost necesitatea respectării de către România a cerinţei ca acciza globală pe ţigarete să reprezinte cel puţin 60% din preţul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al ţigaretelor eliberate pentru consum.

”Preşedinţia României la Consiliul UE va acţiona pentru aprofundarea Uniunii Economice Monetare şi a Uniunii Bancare prin atingerea unui consens acceptabil atât pentru statele membre ale Zonei Euro, cât şi pentru statele non-euro. În acelaşi timp, vom continua în pas accelerat demersurile preşedinţiilor anterioare în ceea ce priveşte pachetul de propuneri pentru viitorul Cadru Financiar Multianual al UE, un loc important pe agenda preşedinţiei noastre urmând să îl joace iniţiative ca Programul de Sprijin pentru Reforme sau InvestEU.

De asemenea, preşedinţia României la Consiliul UE va promova avansarea dosarelor din domeniul taxării, cu accent pe reforma cotelor de TVA. Nu în ultimul rând, vom fi extrem de preocupaţi de domeniul controalelor vamale, având în vedere nevoia de finanţare a echipamentelor de ultimă generaţie în domeniu şi faptul că ţara noastră face parte dintr-un trio de preşedinţii care asigură 60% din frontierele terestre ale UE. Îi mulţumesc domnului comisar Moscovici pentru tot sprijinul acordat României, este un lider european care şi-a respectat întotdeauna rădăcinile şi cuvântul”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.