Urmăreşte-l pe Papă. De astăzi este posibil, prin Twitter.

Autor: Ioana Matei Postat la 03 decembrie 2012 22 afişări

Din această dimineaţă, Twitterul îl are ca utilizator pe cel mai important reprezentant al Bisericii catolice: Papa Benedict al XVI-lea.

Astfel, urmarea învăţăturilor religiei catolice se poate concretiza printr-un simplu "follow" pe Twitter. Circa 50.000 de adepţi se numără deja printre "urmăritorii " Papei care foloseşte utilizatorul @pontifex. Ei aşteaptă primul tweet al Papei Benedict al XVI-lea, care va fi postat la data de 12 decembrie, potrivit qz.com.. Între timp, toţi cei care au întrebări pentru el, le pot adresa prin intermediul hashtagului #askpontifex, după cum reiese din contul oficial de Twitter al Vaticanului.

O căutare a utilizatorilor reţelei incluzând numele "pontifex" arată că deja o serie de "papi falşi"doresc să câştige popularitate şi alte beneficii în numele liderului bisericii catolice, al cărei cont oficial creşte cu ritmul de 20.000 de followeri pe oră.Papa va transmite mesaje pe Twitter în cel puţin şase limbi printre care germană, spaniolă, italiană, portugheză şi arabă.

Papa va fi autorul twitturilor lui, consilierul media al Vaticanului declarând că "Vom primi un mesaj spiritual. Papa nu se va plimba cu un Blackberry sau un iPad în mână şi nimeni nu îi va spune ce să scrie. Va trimite prin Twitter ce mesaje îşi doreşte el însuşi să transmită".Dalai Lama este un alt lider spiritual care foloseşte Twitterul şi care a a ajuns la peste 5.636.705 de followeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Papă,
Twitter,
Biserica catolica
/actualitate/urmareste-l-pe-papa-de-astazi-este-posibil-prin-twitter-10364487
10364487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.