UPDATE: Germania respinge apelurile lui Donald Trump privind renunţarea la Acordul atomic cu Iranul

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 10 ianuarie 2020 68 afişări

UPDATE: Germania respinge apelurile lui Donald Trump privind renunţarea la Acordul atomic cu Iranul

Germania intenţionează să menţină participarea la Acordul nuclear semnat cu Iranul în pofida apelurilor preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri Guvernul Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro.

"Ştim că există puncte de vedere diferite între SUA şi ţările europene în privinţa Acordului nuclear iranian", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului Germaniei.

"Noi folosim toate posibilităţile oferite de Acord pentru a avansa spre o soluţie diplomatică. Obiectivul nostru este să salvăm Acordul atomic, deoarece rămânem convinşi că este instrumentul potrivit pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare", a precizat oficialul german.

Franţa şi Uniunea Europeană s-au pronunţat, de asemenea, în favoarea menţinerii Acordului nuclear cu Iranul. Statele Unite s-au retras din acest Acord în 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania/ue,
sua,
iran

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.