Unul dintre liderii unui cartel mexican, prins în România. El dorea să înfiinţeze o reţea de droguri

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 februarie 2021 427 afişări

Unul dintre membrii marcanţi ai unui cartel de droguri din Mexic a fost prins în România în cadrul unei acţiuni comune a poliţiştilor români şi americani. Acesta se afla în România pentru a pune pe picioare o retea de trafic de droguri de mari proporţii.

Unul dintre liderii unui cartel mexican, prins în România. El dorea să înfiinţeze o reţea de droguri

Anchetatorii români au anunţat că mexicanul a fost prins anul trecut, dar anunţul a fost făcut duminică deoarece în cadrul anchetei au mai fost arestate zeci de persoane din mai multe ţări.

Potrivit autorităţilor din România, bărbatul era un membru marcant al cartelului Jalisco Nueva Generation, o grupare asemănătoare celei de la Sinaloa, cunoscută pentru droguri, violenţă, asasinate la comandă, inclusiv decapitări.

Mexicanul a fost prins de procurori DIICOT şi de specialiştii Serviciului Antidrog. El venise în România pentru a organiza o amplă reţea de distribuţie de droguri, cu ramificaţii în numeroase ţări. Bărbatul avea rolul de a verifica sosirea drogurilor şi de a finanţa operaţiunea. Cartelul intenţiona să trimită în România sute de kilograme de droguri.

Reţeaua internaţională a fost destructurată, iar bărbatul a fost extrădat în Statele Unite ale Americii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
droguri,
mexic,
cartel

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.