Unul dintre cele mai puternice lanţuri de restaurante din România închide mai multe unităţi. Care este motivul pentru care compania a luat această decizie

Autor: Liviu Popescu Postat la 26 septembrie 2023 169 afişări

Unul dintre cele mai puternice lanţuri de restaurante din România închide mai multe unităţi. Care este motivul pentru care compania a luat această decizie

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), administrator în sistem de franciză al restaurantelor Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că implementează un proces de reorganizare a reţelei de restaurante Pizza Hut date fiind rezultatele în scădere din ultima perioadă.

Astfel, potrivit companiei, acest proces include şi închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ şase luni în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery.

“Intenţia Companiei este ca eficientizarea reţelei de restaurante să aibă un impact cât mai redus asupra angajaţilor, care vor fi relocaţi în cadrul reţelei Sphera Group, în timp ce clienţii vor beneficia de aceleaşi produse şi servicii în restaurante Pizza Hut aflate în proximitate”.

Mai jos anunţul companiei

Conducerea Sphera Franchise Group S.A. (denumită în continuare "Compania") informează cu privire la următoarele evenimente / măsuri la nivelul societăţii American Restaurant System S.A., subsidiara Companiei ce operează în România brandurile Pizza Hut® şi Pizza Hut Delivery®.

American Restaurant System va intra în perioada următoare într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activităţii, prin reorganizarea reţelei de restaurante, cu scopul optimizării costurilor, creşterii agilităţii în condiţiile unei concurenţe tot mai ridicate şi îmbunătăţirii experienţei clienţilor, care se vor reflecta în redresarea indicatorilor de profitabilitate.

Acest proces include şi închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ 6 luni, în special unităţi care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand şi alinierii operaţiunilor Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery. Intenţia Companiei este ca eficientizarea reţelei de restaurante să aibă un impact cât mai redus asupra angajaţilor, care vor fi relocaţi în cadrul reţelei Sphera Group, în timp ce clienţii vor beneficia de aceleaşi produse şi servicii în restaurante Pizza Hut aflate în proximitate.

De asemenea, începând cu data de 01.09.2023, funcţia de Director General al American Restaurant System S.A. este deţinută de către dl. Costică Mişaca, pentru un mandat iniţial de 2 (doi) ani, valabil până la data de 31.08.2025, care va avea competenţele şi atribuţiile rezervate de lege şi/sau stabilite prin Actul Constitutiv al American Restaurant System S.A., având putere de reprezentare a American Restaurant System în relaţia cu terţii şi în justiţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.