Unul dintre cei mai mari producători auto a anunţat dezastrul la finalul lui 2018: Cheamă la fabrică peste 70.000 de maşini

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 ianuarie 2019 686 afişări

Unul dintre cei mai mari producători auto a anunţat dezastrul la finalul lui 2018: Cheamă la fabrică peste 70.000 de maşini

Producătorul auto Toyota chemă înapoi la fabrică circa 70.000 de autovehicule din brandurile Toyota şi Lexus, în America de Nord, pentru a le înlocui pernele de la airbag-uri, deoarece acestea sunt defecte şi ar putea exploda, potrivit CBS.

Anunţul acoperă modelele Corolla produse între 2003 şi 2005, Sequoia între 2002 şi 2005, Tundra între 2003 şi 2005 şi Lexus SC 2002-2005.

Takata, producătorul airbag-urilor, utilizează nitrat de amoniu pentru a crea o explozie mică atunco când umflă pernele. Însă aceaste nu funcţionează, ba chiar explodează rănind şoferii, ceea ce i-a adus producătorului Takata unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria industriei.

Vehiculele Toyota şi Lexus au mai fost chemate odată la fabrică, dar airbag-urile au fost înlocuite tot cu unele care utilizează acelaşi compus chimic. De data aceasta, Toyota a anunţat că va instala perne produse de altă companie, cu un compus chimic mai sigur.

Cel puţin 23 de persoane au murit în toată lumea din cauza problemelor generate de pernele produse de Takata, ceea ce a determinat cele mai mari mişcări de reîntoarcere la fabrică din istoria Americii, cu circa 50 de milioane de maşini revizuite doar în Statele Unite, şi 100 de milioane de maşini la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
producator,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.