Unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa este pe buza FALIMENTULUI: Pierderi de 7,1 mld. euro anul trecut, operează cu numai 40% din capacitate şi cere să fie salvat

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 februarie 2021 238 afişări

Unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa este pe buza FALIMENTULUI: Pierderi de 7,1 mld. euro anul trecut, operează cu numai 40% din capacitate şi cere să fie salvat

Gigantul Air France-KLM a raportat pierderi de 7,1 miliarde de euro pentru 2020 şi a declarat că va opera la doar 40% din capacitate în perioada ianuarie-martie, notează Financial Times.

Anul trecut a oferit grupului franco-olandez „cea mai gravă criză prin care a trecut vreodată industria transportului aerian”, spune CEO-ul Bun Smith. În acest context, analiştii se aşteaptă ca perioada de vară să vină cu o nouă serie de scăderi, obligând operatorii să caute din nou susţinerea guvernelor.  

Air France-KLM a primit anul trecut 10,4 miliarde de euro în împrumuturi şi garanţii din partea Franţei şi Olandei, negociind acum termenii unei recapitalizări de stat.

Între timp, pierderile operaţionale au atins 989 de milioane de euro în T4/2020, de aproape şase ori mai mult decât deficitul KLM de 152 de milioane, iar veniturile au scăzut cu 64,3% la 2,36 miliarde de euro, întrucât traficul a suferit un declin de 78% în ultimele trei luni ale anului trecut.

Mai mult, fluxurile operaţionale de cash au intrat în teritorii negative de 2,12 miliarde de euro în perioada octombrie-decembrie şi datoriile nete au crescut de-a lungul anului cu 4,9 miliarde la 11,05 miliarde de euro.

Compania a eliminat 10% din forţa de muncă în 2020, intenţionând să taie circa 6.000 de joburi în următorii ani.

Organizaţia Mondială a Turismului (WTO) a declarat în ianuarie că şansele unei recuperări a industriei turismului în 2021 „par să se fi înrăutăţit” şi ar putea dura patru ani pentru a atinge nivelurile din 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
air france,
klm,
pierderi,
operatori,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.