Unul din principalele trusturi de presă din Marea Britanie concediază 12% din angajaţi. Ce economii va face în urma restructurărilor

Autor: Andra Stroe Postat la 09 iulie 2020 66 afişări

Unul din principalele trusturi de presă din Marea Britanie concediază 12% din angajaţi. Ce economii va face în urma restructurărilor

Trustul Reach, care deţine publicaţiile britanice Daily Mirror, Daily Express, Daily Star şi OK! Magazine a anunţat că va concedia 550 de angajaţi, respectiv 12% din forţa de muncă, scrie BBC.

Vânzările Reach erau în scădere încă de anul trecut, dar trimestrul II al acestui an a adus un minus de aproape 30%. „Pentru a depăşi provocările din această perioadă şi pentru a oferi mai multă valoare clienţilor, am stabilit o serie de măsuri de transformare a businessului pe care suntem pregătiţi să le implementăm", a declarat celor de la BBC Jim Mullen, proprietarul Reach.

„Din păcate, aceste măsuri includ şi reducerea personalului. Ne vom asigura însă că toţi colegii noştri sunt trataţi cu respect de-a lungul acestui proces." Compania se aşteaptă la economii anuale de 35 de milioane de lire sterline după încheierea restructurării.

Bazele trustului Reach au fost puse în 2018, atunci când Trinity Mirror a cumpărat Daily Express şi alte câteva titluri. Deşi gradul de adopţie digitală a produselor a crescut în ultimele luni, depăşindu-se numărul de 41 de milioane de vizitatori în iunie, veniturile au scăzut în mod considerabil, cu aproape 15%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trust,
forta de munca,
presa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.