Unul din patru hackeri americani e de fapt informator FBI

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 iunie 2011 21 afişări

Serviciile secrete americane si FBI-ul detin o armata intreaga de informatori in randul criminalilor informatici. Unul din patru hackeri sunt de partea legii.

Amenintati cu inchisoarea pentru atacurile informatice pe care le comit, un sfert dintre hackerii americani au devenit de-a lungul timpului informatori pentru autoritati, scrie publicatia The Guardian.

Criminalii informatici au fost fortati astfel sa coopereze cu serviciile secrete americane sau cu FBI-ul si sa furnizeze informatii din interiorul comunitatii de hackeri despre potentiale atacuri informatice, evitand sentintele cu inchisoarea pentru foarte multi ani.

n unele cazuri, forumuri ilegale pe care intra frecvent criminali informatici pentru a fura identitati sau informatii personale despre utilizatori au fost pornite si gestionate de hackeri sub acoperire, care furnizau informatii agentilor FBI.

Nu se stie insa cu precizie cati hackeri americani au acceptat sa fie informatori pentru a scapa de sentinta, insa se estimeaza ca este vorba despre cel putin un sfert, conform lui Eric Corley, cel care tipareste trimestrial publicatia 2600.

Cel mai cunoscut exemplu este Adrian Lamo, un hacker condamnat care a devenit informator in cazul lui Bradley Manning, suspectat ca furnizeaza WikiLeaks documente secrete. Manning a intrat intr-o discutie cu Lamo pe un serviciu de mesagerie instantanee si a inceput sa-l sfatuiasca pe Lamo oferindu-i toate informatiile necesare autoritatilor sa-l aresteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
informatori,
FBI,
hackeri,
servicii secrete
/actualitate/unul-din-patru-hackeri-americani-e-de-fapt-informator-fbi-8321125
8321125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.