Unu din trei europeni vrea o societate fără bani

Autor: Ioana Matei Postat la 27 aprilie 2017 53 afişări

Unu din cinci europeni (21%) arareori poartă la el bancnote sau monede, în timp ce o treime (34%) ar alege să renunţe cu totul la cash dacă ar avea această opţune, potrivit celui mai recent sondaj ING International Survey – O societate fără cash, realizat în perioada 7-27 februarie 2017, care a chestionat aproape 15.000 de persoane din 15 ţări.

Unu din trei europeni vrea o societate fără bani

Ţările mai dezvoltate, precum Marea Britanie sau Olanda, au unele dintre cele mai sofisticate infrastructuri de plată digitală din lume şi, cu toate că apetitul locuitorilor de a renunţa la cash este considerabil, nu au reprezentat cele mai mari procente dintre ţările chestionate, acestea situându-se numai la 21%, respectiv 23%.

Pe de altă parte, în ţările emergente precum Turcia, Polonia şi România, unde tehnologia digitală de plăţi nu este atât de avansată, apetitul pentru o viaţă fără cash este considerabil mai mare (42%, 40%, respectiv 38%), potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei. Acest lucru poate sugera că dezvoltarea tehnologică, dar şi confortul pot fi factori importanţi în preferinţele consumatorilor.

La nivel european, studiul arată o scădere constantă în obiceiul de a utiliza bani lichizi, cu peste jumătate dintre respondenţi (54%) folosind mai puţin cash în ultimele 12 luni şi 78% dintre aceştia previzionând o scădere şi mai mare în următorul an.

Chiar şi în ţări cu o tehnologie avansată de plăţi, majoritatea europenilor (88%) aleg tot bancnotele pentru plăţi cotidiene mici, cu o valoare până la echivalentul a 10 euro, cum ar fi o cafea, o gustare sau cheltuieli de transport. Mai bine de o jumătate dintre respondenţi (57%) au în portofel echivalentul a 40 de euro şi 82% au folosit bancnote în ultimele trei zile.

În acelaşi timp, 55% dintre europeni cred că nivelul de securitate

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.