Uniunea Europeană prelungeşte sancţiunile masive aplicate Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 27 ianuarie 2023 90 afişări

Consiliul Uniunii Europene a decis, vineri, prelungirea până la sfârşitul lunii iulie a sancţiunilor masive impuse Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Uniunea Europeană prelungeşte sancţiunile masive aplicate Rusiei

"Consiliul a decis astăzi prelungirea cu şase luni, până pe 31 iulie, a măsurilor restrictive care vizează sectoare specifice ale economiei Federaţiei Ruse. Aceste sancţiuni, introduse începând din 2014 ca reacţie la acţiunile Rusiei în sensul destabilizării situaţiei în Ucraina, au fost extinse în mod semnificativ începând din februarie 2022, în contextul agresiunii neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei", a comunicat vineri Consiliul UE, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În ultimul an, Uniunea Europeană a aplicat, împreună cu Statele Unite, Marea Britanie şi alţi parteneri din Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) sancţiuni masive împotriva Rusiei, inclusiv restricţii comerciale, financiare, în domeniul industrial şi în transporturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
sancţiuni,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.