Uniunea bancară europeană, încă necreată, este deja în pericol

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 18 ianuarie 2013 13 afişări

Proiectul uniunii bancare europene, pus anul trecut pe masă de UE ca element im portant în strategia de luptă cu criza financiară, este deja în pericol din cauza complicaţiilor tehnice şi a faptului că unele guverne s-au răzgândit, scrie The Wall Street Journal.

Proiectul uniunii bancare europene, pus anul trecut pe masă de UE ca element im portant în strategia de luptă cu criza financiară, este deja în pericol din cauza complicaţiilor tehnice şi a faptului că unele guverne s-au răzgândit, scrie The Wall Street Journal. Problemele au ieşit în evidenţă la o întâlnire de săptămâna aceasta a unor oficiali de rang înalt din ministerele de finanţe din zona euro şi riscă să submineze angajamentele liderilor uniunii monetare de a lua din povara care apasă pe guverne permiţând fondului de salvare al zonei euro, ESM, să capitalizeze direct băncile cu probleme. Însă conducerea fondului a avertizat că injecţiile directe de capital în bănci ar epuiza capacitatea de finanţare a fondului mai rapid decât ar face-o finanţarea guvernelor - rolul principal al ESM, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Fondul are o capacitate de creditare de 500 miliarde euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Uniunea bancară europeană
/actualitate/uniunea-bancara-europeana-inca-necreata-este-deja-in-pericol-10486580
10486580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.