Unitatea Uniunii Europene „începe să se destrame”. Declaraţie îngrijorătoare înaintea Summitului Consiliului European

Postat la 30 mai 2022 54 afişări

Unitatea Uniunii Europene „începe să se destrame”. Declaraţie îngrijorătoare înaintea Summitului Consiliului European

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, şi-a exprimat duminică temerile că unitatea Uniunii Europene "începe să se destrame" înaintea unui summit în care se va discuta despre embargoul petrolier impus Rusiei şi despre planurile de reducere a dependenţei de energia rusă.

Liderii UE se vor întâlni luni şi marţi pentru a discuta un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar putea include şi un embargo petrolier, şi un program care vizează accelerarea eliminării dependenţei de combustibilii fosili, inclusiv de gazul rusesc, potrivit Reuters.

"După atacul Rusiei asupra Ucrainei, am văzut ce se poate întâmpla atunci când Europa este unită. În perspectiva summitului de mâine, să sperăm că va continua aşa. Dar deja începe să se destrame şi să se destrame din nou", a declarat Habeck într-o conferinţă de presă.

Vineri, ţările europene s-au străduit să ajungă la un acord pentru a impune un embargo asupra livrărilor maritime de petrol rusesc, dar să permită livrările prin conducte, un compromis pentru Ungaria şi a debloca noile sancţiuni împotriva Moscovei.

Habeck a cerut ca Germania să vorbească pe o singură voce la summit, în loc să se abţină de la voturi din cauza diferenţelor de opinie din cadrul coaliţiei de guvernare a ţării. El a făcut apel la o unitate similară din partea altor state UE.

"Europa este încă o zonă economică uriaşă, cu o putere economică incredibilă. Iar atunci când este unită, îşi poate folosi această putere", a declarat Habeck la deschiderea târgului german Hannover Messe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
summit,
europene,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.