UniCredit Tiriac Bank acorda credite pentru fermierii beneficiari de fonduri nerambursabile

Postat la 24 ianuarie 2012 78 afişări

UniCredit Tiriac Bank va finanta capitalul de lucru pentru fermierii care beneficiaza de plati nationale directe, complementare fondurilor europene, in sectorul zootehnic, la speciile bovine, ovine si caprine.

Banca a semnat in acest sens Conventia Generala cu APIA (Agentia de Plati si Interventie in Agricultura) si Conventii tripartite cu APIA si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural).

De asemenea, UniCredit Tiriac Bank intentioneaza sa semneze in perioada imediat urmatoare Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.

Politica Agricola Comuna (PAC) este sustinuta de doua instrumente financiare: 1) Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - FEADR, din care este finantat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si 2) Fondul European de Garantare Agricola - FEGA, care sprijina in special platile directe la hectar (SAPS) si programul de restructurare / reconversie a plantatiilor viticole.

Pentru SAPS, Romania va beneficia in 2012 de peste 1 miliard de euro din FEGA, iar una dintre prioritatile bancii va fi acordarea de facilitati de finantare fermierilor care vor depune cererea de plata pe suprafata incepand cu data de 1 martie.

In primii patru ani de la aderare, Romania a beneficiat de fonduri FEGA de peste 2,3 miliarde de euro. Gradul de absorbtie a acestor fonduri a fost usor sub 100%, FEGA fiind in prezent instrumentul financiar european cu cel mai mare grad de absorbtie in Romania.

Fermierii au beneficiat si de anumite masuri de sprijin finantate din bugetul national, atat aferente sectorului vegetal (Plati Nationale Complementare Directe - PNDC vegetal), cat si zootehnic (PNDC - bovine, PNDC - ovine si caprine, bunastarea pasarilor / porcinelor), care au inregistrat, la randul lor, un grad de absorbtie foarte ridicat.

UniCredit Tiriac Bank ofera mai multe instrumente de creditare pentru agriculturorii care beneficiaza de fonduri europene si nationale nerambursabile, atat prin facilitati de finantare dedicate asigurarii capitalului de lucru pana la incasarea subventiilor gestionate de APIA, cat si prin credite punte, credite de investitii, scrisori de garantie bancara si scrisori de confort pentru proiecte de investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

UniCredit Tiriac Bank, a cincea banca din Romania după valoarea activelor, face parte din reteaua grupului italian UniCredit, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est si unul dintre cele mai mari din Europa. Banca are circa 544.000 de clienti, pe care ii deserveste prin intermediul a peste 240 de sucursale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unicredit-tiriac-bank-acorda-credite-pentru-fermierii-beneficiari-de-fonduri-nerambursabile-9171386
9171386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.