UniCredit: Romania reintra pe crestere economica de anul acesta

Autor: Ana Raduta Postat la 25 martie 2011 25 afişări

Economistii UniCredit estimeaza ca anul acesta Romania va avea o crestere economica de 1,7% si o imbunatatire a ratingului de tara.

Potrivit raportului CEE Quarterly, publicat de UniCredit, una dintre principalele directii de dezvoltare din acest an vor fi exporturile. "Credem ca Romania ar putea fi una dintre putinele tari, la nivel global, care va inregistra o imbunatatire a ratingului de tara", se mai arata in studiu. Cel mai probabil, aceasta se va intampla in a doua jumatate a anului, cand ratingul de tara ar putea reveni in categoria investment grade, ceea ce va contribui la reducerea costurilor de finantare.

De asemenea, UniCredit anticipeaza ca efectele de inventar nu vor mai avea in acest o contributie semnificativa la cresterea PIBului, iar consumul va continua sa afiseze evolutii slabe. Raportul mai arata ca inflatia ridicata va determina BNR sa mentina dobanzile la nivelurile actuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UniCredit,
Romania,
economisti
/actualitate/unicredit-romania-reintra-pe-crestere-economica-de-anul-acesta-8097233
8097233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.