UniCredit finanţează cu 13,4 mil euro AFI Europe

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 februarie 2012 42 afişări

AFI Europe, membră a companiei AFI Group, anunţă semnarea unui acord de finanţare în valoare de 13,4 milioane de euro cu UniCredit Bank Austria pentru dezvoltarea primei clădiri de birouri de clasă A din cele cinci unităţi incluse în cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni ce va fi construit în sectorul 6 din Bucureşti.

AFI Business 1 este prima clădire de clasă A din cadrul AFI Business Park Cotroceni, cel mai nou centru de business al capitalei. La finalizare, proiectul va include cinci clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de circa 70.000 metri pătraţi.

"Semnarea acordului de finanţare garantează finalizarea cu succes de către AFI Europe a primei faze a proiectului AFI Business Park Cotroceni", a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

"Suntem convinşi că (...) vom avea din nou ocazia de a coopera în ceea ce priveşte finanţarea următoarelor etape din dezvoltarea AFI Business Park Cotroceni din Bucureşti", a adăugat Anton Hoeller, director of international real estate finance UniCredit Bank Austria.

Situat pe Bulevardul Vasile Milea, la doar 250 metri distanţă de staţia de metrou Politehnica, în imediata apropiere a mijloacelor de transport în comun şi a podului Basarab, parcul de birouri AFI Business Park Cotroceni se va afla în directă legătură cu mall-ul AFI Palace Cotroceni, angajaţii clădirilor de birouri având astfel acces la toate facilităţile centrului comercial: trei filiale bancare, 15 restaurante tip fast-food, şase cafenele, trei restaurante, o sală de gimnastică de circa 2.000 mp şi un hipermarket real,- deschis non-stop.

AFI Europe a început construcţia primei clădiri de birouri AFI Business 1 în iunie 2011 şi estimează ca dată de finalizare 1 August 2012. Principalii clienţi ai clădirii de birouri vizaţi de către dezvoltator sunt reprezentaţi de companii locale şi multinaţionale din industria IT şi de telecomunicaţii, domeniul financiar şi asigurări.AFI Business 1, prima fază a proiectului, va avea o suprafaţă construită de aproape 14.000 metri pătraţi din care suprafaţa închiriabilă va fi de aproximativ 11.000 de metri pătraţi distribuţi pe 10 etaje la suprafaţă şi două etaje subterane şi va dispune de 185 de locuri de parcare pentru angajaţi. în plus, clienţii şi vizitatorii pot beneficia de parcarea mall-ului aflat în imediata apropiere, care oferă încă 2.500 de locuri disponibile.

Imobilul AFI Business 1 va fi echipat cu şase lifturi şi un sistem avansat de control, făcând parte în acelaşi timp din categoria clădirilor verzi dotate cu un sistem eficient de reducere a consumului de energie, spre avantajul chiriaşilor. AFI Europe este activ în România din anul 2005 şi este dezvoltatorul şi administratorul "AFI Palace Cotroceni", cel mai mare centru comercial din România şi unul dintre primele cinci în Europa Centrală şi de Sud-Est. în paralel cu proiectele începute anul trecut, compania va mai dezvolta în perioada 2012-2013 alte trei proiecte - mall-ul "AFI Palace Ploiesti", parcul de retail "AFI Palace Arad" şi mall-ul "AFI Palace B.NOI" .

UniCredit Bank Austria este membră a UniCredit, din anul 2005. Grupul este activ în 22 de ţări, inclusiv Austria, Germania şi Italia şi operează circa 9.500 de filiale cu peste 160.000 de angajaţi. Reţeaua sa internaţională prezentă în peste 50 de ţări oferă clienţilor din întreaga lume acces la pieţele financiare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/unicredit-finanteaza-cu-13-4-mil-euro-afi-europe-9217326
9217326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.