UNICEF: 3,5 milioane de copii au nevoie de apă curată în urma inundaţiilor din Bangladesh

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 iunie 2022 29 afişări

Inundaţiile catastrofale din Bangladesh au distrus numeroase comunităţi lâsându-i pe oameni fără surse de hrană şi de apă. Printre refugiaţi sunt aproximativ 3,5 milioane de copii care au nevoie de apă curată, trage un semnal de alarmă UNICEF.

UNICEF: 3,5 milioane de copii au nevoie de apă curată în urma inundaţiilor din Bangladesh

Cincisprezece copii s-au înecat în inundaţiile care au măturat Bangladesh, iar alte 3,5 milioane de persoane au nevoie urgentă de apă potabilă curată, în timp ce riscul de boli transmise prin apă creşte, a declarat vineri reprezentantul UNICEF în această ţară.

„Este un număr uluitor de copii şi o creştere în ultimele două zile. Zone imense sunt complet sub ape şi sunt deconectate de la apă potabilă şi de la rezervele de alimente. Copiii au nevoie de ajutor chiar acum", a declarat Sheldon Yett, potrivit Reuters.

Agenţiile guvernamentale şi umanitare s-au grăbit să ofere ajutor, inclusiv apă şi alte provizii, după inundaţii fulgerătoare care au lovit un sfert din naţiunea din Asia de Sud.

Inundaţiile au perturbat unităţile de sănătate şi au închis şcolile, a declarat Yett în cadrul unui briefing la Geneva.

Cazurile de diaree au crescut la 2.700 de cazuri până la mijlocul acestei săptămâni, a adăugat el.

Autorităţile din Bangladesh şi din India vecină au avertizat în legătură cu riscul unei epidemii. În total, peste 4,5 milioane de persoane au rămas blocate şi zeci de persoane au fost ucise în Bangladesh, multe dintre ele în urma celor mai grave inundaţii din regiunea Sylhet, în nord-estul ţării, din ultimii peste 100 de ani.

În statul Assam din estul Indiei, elicopterele forţelor aeriene au fost trimise pentru a lansa alimente şi alte provizii către comunităţile izolate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
bangladesh,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.