Unic în România, localitatea unde se va interzice accesul cu maşina. Se va circula doar cu căruţa

Postat la 15 mai 2017 89 afişări

Unic în România, localitatea unde se va interzice accesul cu maşina. Se va circula doar cu căruţa

Pentru a proteja autenticitatea satului Viscri (jud. Braşov) va fi interzis accesul turiştilor cu maşina în localitate. Ei vor fi transportaţi cu căruţa din parcarea de la marginea satului până în centru. Măsura va fi aplicată în perioada aprilie-octombrie a declarat marţi pentru AGERPRES, consilierul judeţean Caroline Fernolend, expert la Consiliul Europei pentru Convenţia de la Faro-Portugalia.

‘În acest an un număr de 35.000 de turişti au vizitat satul Viscri, în creştere faţă de anul trecut. Aceşti turişti au creat probleme infrastructurii satului, animalelor care merg sau vin de la păşunat, având în vedere că maşinile sunt parcate pe marginea drumului, iar spaţiul de deplasare s-a îngustat.

Animalele nu mai pot bea apă din locurile special amenajate la marginea drumului din cauza maşinilor. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la specialişti de la Comisia Europeană pentru a ne ajuta să facem un fel de Regulament care să fie acceptat atât de comunitate, cât şi de turiştii care vor ajunge la Viscri, pentru a nu distruge autenticitatea satului, pentru a nu distruge acele lucruri pentru care vin oamenii să le vadă. Intenţionăm să nu mai dăm voie maşinilor să intre în sat, în perioada aprilie-octombrie, când vin turiştii la Viscri”, a explicat Caroline Fernolend pentru agerpres.ro.

Ea a spus că în prezent se află în lucru o parcare privată cu 150 de locuri la marginea satului, iar de aici turiştii vor fi transportaţi cu 25 de căruţe spre obiectivele turistice. Spre Cetatea din Viscri, înscrisă în Patrimoniul UNESCO din 1999, va fi un traseu mai scurt şi va exista şi o hartă în care vor fi cuprinse pensiunile, magazinele şi meşteşugarii.

‘Noi suntem în mare pericol, aşa cum s-a întâmplat şi la Veneţia, unde au ieşit localnicii în stradă spunând că nu mai vor turişti din cauza aglomeraţiei. Noi nu vrem acest lucru, dar vrem să fie bine şi pentru locuitorii satului şi pentru turişti. Deja am primit mesaje de la turişti care ne spun că Viscri nu mai este ce a fost. Prea multe maşini parcate pe drum şi atunci Viscri îşi pierde din farmec.

De aceea vrem să facem un Regulament care să fie respectat de toţi. Bineînţeles că nici un turist nu va fi amendat pentru că nu îl respectă, dar eu cred că nu se va întâmpla acest lucru. Până la urmă şi plimbatul cu căruţa cred că nu îi va deranja pe turişti”, a mai spus sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.