Ungureanu: Pacientă incendiată pe masa de operaţie la Floreasca/Costache a cerut control

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax Postat la 28 decembrie 2019 226 afişări

Ungureanu: Pacientă incendiată pe masa de operaţie la Floreasca/Costache a cerut control

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc, spune Emanuel Ungureanu. Ministrul Sănătăţii anunţă că a trimis inspectori în control.

Situaţia a fost semnalată de deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook.

„Pacientă incendiată pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca din Bucureşti! Beuran, fostul consilier prezidenţial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operaţie! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie! Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1 - "Când m-am întors în Blocul Operator am simţit un miros puternic de fum şi am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea şi toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operaţii fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicaţiei medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2."

Asistenta 2 - "Mă aflam pe holul blocului operator auzind ţipete şi gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum şi foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului."”, scrie Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, din spusele asistentelor rezultă faptul că medicul care opera o bolnavă de cancer ar fi folosit greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi la contactul cu electrocauterul, pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc.

„Pacienta a ars ca o torţă câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operaţie. (...) Pacienta incendiată pe masa de operaţie este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafaţa corpului şi se zbate între viaţă şi moarte!”, a mai scris Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat pentru Digi24 că a trimis control la Spitalul Floreasca.

„Este un incident deosebit de grav. Am alfat din mediul chirurgical. Nici conducerea spitalului şi nici conducerea

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca nu a putut fi contactat pentru o reacţie cu privre la această situaţie.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că Ministerul urmează să trimită, luni dimineaţă, Corpul de Control la Spitaul Floreasca.

„S-au aprins câmpurile chirurgicale cu care era izolat pacientul în vederea inteervenţiei. Era vorba de o intervenţie de urgenţă în care de la contact, conflictuldintre câmpurile chirurgicale, soluţiile biocide folosite şi bisturiul electric, s-a aprins un incendiu, s-a aprins câmpul şi s-a produs o arsură de 40% din suprafaţa tegumentară a pacientului. Este o arsură de dimensiuni importante. (...) Există documente pe care Floreasca le-a pus la dispoziţie”, a declarat secretarul de stat la Antena3.

Acesta a spus că, într-adevăr, Ministerul a fost informat de managerul spitalului după mai multe zile de la producerea incidentului.

În privinţa echipei de medici prezente în sala de operaţii, Moldovan a spus: „Există documente, era o echipă medicală complexă, condusă de profesorul Mircea Beuran. Profesorul semnează protocolul operator al intervenţiei (deci era în sala de operaţii, n.r.)”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
floreasca,
pacientă arsă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.