Meteorologii anunţă vreme rece şi ninsori în acest weekend

Autor: Departamentul Social Postat la 28 decembrie 2019 101 afişări

Meteorologii anunţă vreme rece şi ninsori în acest weekend

Meteorologii anunţă vreme mai rece în acest weekend, în ţară şi în Capitală. Lapoviţa şi ninsoarea sunt aşteptate în majoritatea ţării în acest sfârşit de săptămână, care vor fi însoţite de viscol şi vânt puternic.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Până duminică, judeţele Suceava, Neamţ, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara , Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea şi Buzău se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

În Capitală, până duminică la ora 22.00, cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii, cu precădere în a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie). Acestea vor fi la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat (viteze la rafală de până la 25…30 km/h).

Valorile de temperatură vor marca o scădere de la o zi la alta. Astfel, maxima de sâmbătă (28 decembrie) va fi de 4…6 grade, iar cea de duminică (29 decembrie) de 1…3 grade.

Temperaturile minime vor fi de -2…0 grade.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
vremea,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.