Ungureanu: Avocatul Poporului să conteste la CC Ordonanţa care modifică Legea audiovizualului

Postat la 28 noiembrie 2012 14 afişări

Liderul ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că cere Avocatului Poporului să se sesizeze şi să conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă care modifică Legea audio-vizualului, arătând că prin această modificare CNA "este anulat" şi libertatea media "s-a dus".

Mihai Răzvan Ungureanu a spus că prin această Ordonanţă orice decizie care este adoptată de CNA intră în vigoare numai în condiţiile în care există o hotărâre judecătorească.

El a explicat că dacă un cetăţean este înjurat, calomniat, trecut prin noroi la un post de televiziune şi el se adresează CNA, această instituţie dă o decizie care nu intră în vigoare decât când se pronunţă instanţa judecătorească, adică "peste o lună, două, un an, doi, trei".

"În aceste condiţii, CNA este anulat. (...) Cerem Avocatului Poporului (...) să se sesizeze măcar acum şi să se adreseze Curţii Constituţionale spre contestare a acestei Ordonanţe de urgenţă care are adresant", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că prin această Ordonanţă a fost eliminată cota de piaţă de 30% astfel încât "un trust poate să cumpere tot". Ungureanu a precizat că "este vorba de trustul lui Dan Voiculescu".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avocat,
CC Ordonanţa,
legea audiovizualului
/actualitate/ungureanu-avocatul-poporului-sa-conteste-la-cc-ordonanta-care-modifica-legea-audiovizualului-10355758
10355758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.