Ungaria vrea să-i pedepsească pe rezidenţii care au conturi în Elveţia cu o taxă de 35% pe câştigurile de capital

Autor: Ioana Matei Postat la 23 ianuarie 2013 13 afişări

În căutare de noi venituri, guvernul Un­ga­riei vrea să impună o taxă de 35% pe câştigurile de capital pe care le obţin cetăţenii ungari din depozitele constituite la băncile din Elveţia. Dar o mare problemă pentru Buda­pesta ar putea fi obţinerea de informaţii de la autorităţile elveţiene, scrie The Wall Street Journal.

În căutare de noi venituri, guvernul Un­ga­riei vrea să impună o taxă de 35% pe câştigurile de capital pe care le obţin cetăţenii ungari din depozitele constituite la băncile din Elveţia. Dar o mare problemă pentru Buda­pesta ar putea fi obţinerea de informaţii de la autorităţile elveţiene, scrie The Wall Street Journal. Timp de doi ani, până la sfârşitul anului trecut, guvernul de la Budapesta a permis ca activele să fie repatriate sub condiţia "nevi­no­va­tă" a plăţii unui im­pozit de doar 10%, aceas­tă măsură fiind considerată o amnistie fis­cală. Acum, noua taxă, care ar urma să fie aplicată retroactiv, va fi considerată o pedeapsă penală. Sumele repatriate de rezidenţii ungari în cei doi ani au totalizat 67 miliarde forinţi (304 mil. dolari), dar autorităţile estimează că ac­tive­le deţinute de aceştia în străinătate valo­rea­ză aproximativ 3,5 miliarde euro, potrivit lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban. El a adăugat că cea mai mare par­te din aceste fonduri este ascunsă în con­tu­rile bancare din Elveţia şi că guvernul inten­ţio­nea­ză să ceară autorităţilor elveţiene infor­maţii referitoare la aceste depozite.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ungaria-vrea-sa-i-pedepseasca-pe-rezidentii-care-au-conturi-in-elvetia-cu-o-taxa-de-35-pe-castigurile-de-capital-10517651
10517651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.