Ungaria interzice canalele tv româneşti pentru românii din Ungaria

Postat la 28 martie 2018 696 afişări

Ungaria interzice canalele tv româneşti pentru românii din Ungaria. Români care trăiesc în localităţi din zona limitrofă cu România au contactat autoguvernările, asociaţiile locale şi presa românească cu problema dispariţiei dintre canalele tv a programelor în limba română, transmite Romanian Global News.

Ungaria interzice canalele tv româneşti pentru românii din Ungaria

La şedinţa sa de luni, 16 noiembrie, Comisia de mass-media a AŢRU a subliniat că paragraful 49 al Legii Naţionalităţilor din 2011 asigură dreptul naţionalităţilor de a prinde canale de televiziune publică în limbile lor materne, iar statul contribuie – prin contracte internaţionale – la recepţionarea serviciilor audiovizuale din ţările-mame, scrie rgnpress.ro.

Comisia de mass-media a hotărât ca să adune toate doleanţele comunităţilor locale româneşti în privinţa posturilor tv în limba română şi să le transmită purtătorului de cuvânt în Parlamentul de la Budapesta şi Ambasadei Române de la Budapesta, scrie realitatea.net

"Ce mai e de zis...... apropo de votul unora de ieri in Parlamentul Romaniei..... Sfidator si mai ales NEDREPT", a comentat Rareş Bogdan, realizator Realitatea TV.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.