Ungaria face un joc periculos: Lovitură sub centură de la Viktor Orban pentru Europa şi România

Postat la 10 decembrie 2018 9633 afişări

Ungaria face un joc periculos: Lovitură sub centură de la Viktor Orban pentru Europa şi România

În 1999, 70% din gospodăriile din Un­garia erau consumatoare de gaze natu­rale. În 2007, peste 76% din gos­podării erau conectate la o reţea de gaze, iar în prezent ponderea este de 95%. Aceasta într-o ţară cu resurse locale de gaze în declin puternic. Spre exemplu, pro­ducţia acestui combustibil în România este de cinci ori mai mare decât în ţara vecină.

 

Gazele naturale sunt critice ca sursă de energie pentru populaţia Ungariei şi au o încărcătură politică uriaşă. Poate de aceea Budapesta joacă dur, chiar cu lovituri sub centură, în arena geopolitică a energiei.

Toate manevrele făcute până acum de Ungaria arată că, în pofida eforturilor Uniunii Europene de a-şi diversifica sursele de gaze naturale şi a oportunităţilor apărute în ultimii ani, Budapesta preferă marfa rusească, arată o analiză Deutsche Welle. Dovadă în acest sens este atenţia deosebită dată gazoductului Turkstream, urmaşul care trece prin Turcia al defunctului gazoduct rusesc South Stream.

În 2007, în vreo cinci microregiuni din Ungaria aproape toate locuinţele erau conectate la o reţea de gaze naturale. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovitura,
ungaria,
centura,
gaze,
retea,
combustibili

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.