Zile grele pentru cei care au credite în lei. Indicele Robor egalează maximul din decembrie 2017

Postat la 19 februarie 2018 235 afişări

Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de BNR.

Zile grele pentru cei care au credite în lei. Indicele Robor egalează maximul din decembrie 2017

Indicele bancar ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri dimineaţă la 2,04%, de la 2,03% joi, în timp ce Robor la 6 luni a ajuns la 2,34%, după ce joi a făcut un salt de 0,06 puncte procentuale, de la 2,27% miercuri, la 2,33%.

În acelaşi timp, Robor la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătite la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a avansat de la 2,37% joi la 2,39% vineri. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei.

Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională a Românei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.