Unde şi în ce condiţii mai pleci în Europa? Ultimele restricţii de călătorie pentru români

Postat la 03 august 2020 239 afişări

Unde şi în ce condiţii mai pleci în Europa? Ultimele restricţii de călătorie pentru români

Belgia şi Cehia sunt printre ultimele ţări ce impun noi restricţii de călătorie celor ce vin din România

Dacă ajungi în Cehia, trebuie să anunţi şi să te testezi pe banii tăi. În Belgia, scapi de carantină în funcţie de judeţul din care vii

De astăzi, Cehia a introdus România pe "lista roşie" a ţărilor cu risc epidemiologic înalt, astfel că persoanele ce călătoresc din România în Cehia trebuie să îşi notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, la Direcţia de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reşedinţă declarat (hotel, locuinţă) şi să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situaţia în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

Şi Belgia a modificat, de la 1 august, condiţiile de călătorie pentru persoanele ce sosesc din România. Astfel, persoanele ce vin din anumite zone ale ţării noastre trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Mai precis, următoarele 24 de judeţe au fost incluse de autorităţile belgiene pe lista roşie:

Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu);

Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea);

Sud-Muntenia (Arges, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman);

Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatorie,
restrictii,
conditii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.