Unde se va opri? Dobânda Robor începe săptămâna pe creştere şi explodează cu 8,2% faţă de vineri, la 1,71%. Indicatorul a urcat cu aproape 90% luna aceasta

Postat la 02 octombrie 2017 508 afişări

Indicele Robor cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, şi-a continuat creşterea şi astăzi, începând săptămâna la 1,71%, faţă de 1,58% vineri.

Unde se va opri? Dobânda Robor începe săptămâna pe creştere şi explodează cu 8,2% faţă de vineri, la 1,71%. Indicatorul a urcat cu aproape 90% luna aceasta

La începutul lunii septembrie, indicele era cotat la 0,92 %.

Şi indicele Robor la 6 luni, folosit în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a ajuns luni la 1,78%, de la 1,69% la finele săpătmânii trecute.

Băncile au reluat ofensiva împrumuturilor, după o perioadă în care creditarea a fost modestă, crescând cu ritmuri de 1-3% anual. Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a făcut în luna august un salt de 6,5% faţă de aceeaşi lună de anul trecut, cel mai rapid avânt din ultimii cinci ani. Ascensiunea creditării a fost susţinută în continuare exclusiv de creşterea împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută sunt tot în declin.

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.