Unde circulă în România noua tulpina britanică de coronavirus? În Giurgiu sunt 5 persoane infectate în aceeaşi casă

Postat la 09 ianuarie 2021 352 afişări

Unde circulă în România noua tulpina britanică de coronavirus? În Giurgiu sunt 5 persoane infectate în aceeaşi casă

Tânăra de 27 de ani infectată cu noua tulpină se află izolată la domiciliu împreună cu toţi cei 4 membri ai familiei, toţi bolnavi.

În afară de ea, nu se ştie însă câţi membri ai familiei au tuplina din UK. Acum 6 zile, copilul fetei de 27 de ani a fost cel care s-a simţit rău. În Giurgiu, ancheta epidemiologică s-a făcut prin telefon

Femeia de 27 de ani din Giurgiu, comuna Colibaşi, la care s-a confirmat tuplina din Marea Britanie este de fapt infectată de o săptămână. Într-o intervenţie pentru Aleph News, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a afirmat că încă din 3 ianuarie nu mama ci copilul ei se simţea rău şi că în Colibaşi este vorba de un focar familial.

„În data de 3, doamna respectivă împreună cu fiica dumneaei s-au prezentat la UPU la Matei Balş pentru că prezentau simptome, de fapt îi era rău copilului şi a mers acolo la UPU.

În data de 4, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor care confirmau infectarea cu virusul Sars Cov 2. Şi pentru mamă şi pentru copil.

„Tot în data de 4 s-au mai testat prin serviciul judeţean de ambulanţă încă 5 membri ai aceleiaşi familii. Pentru că prezentau simptome uşoare. Au venit rezultatele testelor în data de 6 şi pentru aceştia, 3 au fost confirmaţi pozitiv, 2 au fost neconfirmaţi.”, a afirmat prefectul Giurgiu Aneta Matei.

Nu e o persoană, sunt 5, şi asta nu e tot. Şi să ştii că în acest moment, autorităţile române habar n-au câţi din cei 5 oameni infectaţi din aceeaşi casă din Colibaşi au tuplina din Marea Britanie. Sunt 7 oameni din aceeaşi familie de agricultori care stau împreună şi punctul culminant al anchetei epidemiologice a fost stabilirea faptului că nu au fost la piaţă să îşi vândă produsele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
giurgiu,
infectare,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.