​Unde a dispărut luna februarie din platforma de vaccinare? Se pot face programări în martie, însă în luna februarie platforma nu permite selecţia niciunei zile pentru imunizare

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 21 ianuarie 2021 75 afişări

​Unde a dispărut luna februarie din platforma de vaccinare? Se pot face programări în martie, însă în luna februarie platforma nu permite selecţia niciunei zile pentru imunizare

Platforma de vaccinare, care a funcţionat cu probleme în cursul acestei zile, permite programarea pentru luma martie, unele zile fiind deja ocupate, însă nu lasă utilizatorii să se programeze în februarie. Anomalia este că în zilele lunii februarie nu apar detalii dacă această perioadă este plină sau motivul pentru care nu există locuri disponibile. Până ieri, în platforma de vaccinare persoanele nu se puteau programa decât până la 9 februarie, acolo unde existau locuri libere.

În Bucureşti, de exemplu, dacă ieri nu existau locuri libere în săptămânile următoare, în prezent sunt mii de locuri libere pentru luna martie, însă februarie nu poate fi accesat.

Ziarul Financiar a solicitat un punct de vedere privind motivul pentru care românii nu se pot programa şi în februarie şi sunt nevoiţi să aştepte până în martie pentru un loc liber disponibil în platformă, însă nu a primit un răspuns până la momentul transmiterii acestei ştiri.

Autorităţile au anunţat ieri că programările sunt blocate pentru 31 de judeţe în următoarele trei săptămâni, adică până la 11 februarie. După data de 8 februarie, reprezentanţii comitetului de vaccinare au precizat că se pot suplimenta locurile pentru vaccinare, după ce se vor suplimenta dozele de vaccin ajunse în ţară şi va creşte numărul de cabinete.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a anunţat ieri că platforma va fi actualizată pentru a putea permite vaccinarea după 1 martie, precizând că vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare judeţ pentru a permite programări şi după 8 februarie. Totuşi, din informaţiile ZF, la nivel naţional există mai multe cabinete amenajate deja, unde poate începe vaccinarea, însă nu există suficiente doze pentru a pune aceste spaţii în funcţiune. Doar în Hunedoara de exemplu, şeful DSP a precizat că poate deschide 37 de cabinete de vaccinare, însă nu le pot aproviziona în acest moment cu vaccin.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.