Una dintre cele mai vechi emisiuni de la Pro TV dispare. Ce motive au dus la această decizie radicală

Postat la 07 decembrie 2015 1739 afişări

Una dintre cele mai vechi emisiuni de la Pro TV dispare. Ce motive au dus la această decizie radicală

"Vineri 4 decembrie 2015, orele 11,20 AM, în biroul doamnei Gabriela Popescu, directorul Ştirilor Pro Tv, s-a petrecut – cu graţie amicală, comprehensiune ludic-reciprocă şi suavă resemnare de ambele părţi – decesul emisiunii „Omul care aduce cartea” (ianuarie 2000 - ianuarie 2016).", a scris Dan C. Mihăilescu pe blogul său.

Principala problemă ar fi finanţarea. Mihăilescu precizează că şefa Ştirilor Pro TV a lăsat deschisă o cale de revenire, cu condiţia găsirii „unei surse credibile şi «cu blazon» de sponsorizare, de talia BNR, BOR, British Council şi altele asemenea. 

Scriitorul nu-i reproşează postului acestă decizie. "Mi se pare justificată decizia conducerii Pro Tv de a curma existenţa unei emisiuni care nu aduce niciun beneficiu financiar postului, indiferent de prestigiul simbolic aferent. Este o lege aspră, infinit discutabilă, dar, prin aceasta, nu mai puţin acceptabilă." 

Ultima ediţie a emisiunii va fi difuzată pe 31 decembrie. "Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde.", concluzionează Dan C. Mihăilescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/una-dintre-cele-mai-vechi-emisiuni-de-la-pro-tv-dispare-ce-motive-au-dus-la-aceasta-decizie-radicala-14911266
14911266
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.