Una dintre cele mai necruţătoare boli existente începe să se răspândească. OMS este îngrijorată deoarece nu ştie cum s-au îmbolnăvit ultimii opt pacienţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 octombrie 2022 191 afişări

Una dintre cele mai necruţătoare boli existente începe să se răspândească. OMS este îngrijorată deoarece nu ştie cum s-au îmbolnăvit ultimii opt pacienţi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se declară îngrijorată de răspândirea Ebola deoarece nu ştie cum s-au îmbolnăvit ultimii opt pacienţi din Uganda potrivit Reuters.

Ultimele opt cazuri de Ebola raportate în timpul epidemiei din Uganda nu au nicio legătură cunoscută cu pacienţii actuali, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, sporind îngrijorările privind răspândirea bolii mortale.

Într-un briefing, şeful OMS a declarat că investigaţiile iniţiale ale Ministerului Sănătăţii din Uganda asupra cazurilor au arătat că acestea nu sunt contacte ale unor persoane despre care se ştie că au Ebola.

„Rămânem îngrijoraţi pentru că ar putea exista mai multe lanţuri de transmitere şi mai multe contacte decât ştim în comunităţile afectate", a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De la începutul epidemiei, luna trecută, au fost înregistrate 60 de cazuri confirmate şi 20 de cazuri probabile, precum şi 44 de decese, a precizat OMS.

Tulpina care se răspândeşte în Uganda este tulpina Sudan, iar vaccinurile şi terapiile existente nu funcţionează împotriva acesteia. Cu toate acestea, guvernul ugandez colaborează cu OMS pentru a pune la punct un test cu două vaccinuri aflate în stadii incipiente de dezvoltare.

De asemenea, experţii din SUA au trimis în ţara africană terapii experimentale pentru a ajuta la combaterea epidemiei

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a declarat sâmbătă că guvernul a pus în aplicare măsuri de izolare, inclusiv restricţionarea circulaţiei şi închiderea locurilor de cult şi de divertisment, în districtele aflate în epicentrul epidemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
ebola,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.