Una dintre cele mai mari şi importante economii ale Europei se afundă tot mai tare. Banca Centrală avertizează că ţara se îndreaptă spre o nouă recesiune

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 noiembrie 2020 187 afişări

Una dintre cele mai mari şi importante economii ale Europei se afundă tot mai tare. Banca Centrală avertizează că ţara se îndreaptă spre o nouă recesiune

Banca Angliei va pompa încă 150 de miliarde de lire sterline (195 miliarde de dolari) în economia britanică după ce a avertizat cu privire la riscul unei recesiuni duble din cauza pandemiei de coronavirus şi a unor perspective incerte din cauza Brexit, relatează CNN.

Banca centrală britanică a anunţat joi că va menţine ratele dobânzii neschimbate la un nivel record de 0,1% şi va creşte achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale britanice la 875 miliarde de lire sterline (1.100 de miliarde de dolari).

Restricţiile introduse pentru a limita creşterea rapidă a cazurilor Covid-19 ar putea afecta cheltuielilor consumatorilor într-o măsură mai mare decât a estimat banca în august, „ducând la o scădere a PIB” în al patrulea trimestru al acestui an, a adăugat instituţia.

Anglia a reintrat joi într-un nou blocaj naţional, cu restaurante, baruri şi afaceri neesenţiale închise până pe 2 decembrie. Regatul Unit a raportat a doua cea mai mare creştere zilnică a cazurilor Covid-19 miercuri, cu 25.177 de noi infecţii înregistrate în 24 de ore.

Blocarea şi discuţiile nerezolvate privind un acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană au lăsat în incertitudine perspectivele pentru economia britanică, a declarat Banca Angliei. Fără un acord UE, companiile din Marea Britanie se confruntă cu tarife, cote şi alte bariere pe cea mai mare piaţă de export a ţării, de la 1 ianuarie.

"Blocajul din noiembrie şi o agravarea situaţiei cu Covid-19 în restul Europei înseamnă că economia britanică este pe un curs de recesiune în această iarnă şi pentru o redresare mult mai dificilă în 2021", a spus Tim Moore, economist director la IHS Markit.

Estimările indică o creştere a economiei britanice în al treilea trimestru, după ce a suferit cea mai mare scădere a PIB din rândul economiilor majore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca angliei,
economie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.